Uzun vadede Bitcoin ve Ethereum, piyasaya girdiklerinden beri muazzam getiriler sağladılar. Bunun yanında, 1 Ocak’tan itibaren bakıldığında inanılmaz performans gösteren birkaç kripto para var. Yılın kapanmasına bir ay kala, 2021 yılının durdurulamayan kriptolarına göz atalım.

Solana (SOL)

Kripto dünyasının yükselen yıldızlarından Solana (SOL) 2021 yılının başından bu yana şaşırtıcı %11,700 üzerinde artış gösterdi ve performansıyla ilk beş kripto paradan biri oldu.

Solana blok zinciri son derece hızlı bir akıllı sözleşme platformudur. Yatırımcılar ve geliştiricilerin, görece yavaş ağa sahip Ethereum’a alternatif arayışlarına doğru bir şekilde cevap verdi.

İnanılmaz 2021 rallisine rağmen, 1 Ocak’tan itibaren Solana’dan daha iyi performans gösteren birkaç kripto daha var.

The Sandbox (SAND)

Sandbox, son zamanlarda metaverse çılgınlığıyla yatırımcıların radarına giren bir kripto. Kendi sanal dünyasında kullanılmak üzere oluşturulan SAND, NFT ve sanal araziler satın almak için kullanılıyor.

2021 başından bu yana %12,300 yükselen SAND, gelip geçici bir heves olup olmadığını zaman gösterecek. Piyasa değeriyle geçtiğimiz haftalarda ilk 100 kripto arasına giren SAND’ın değerini koruyup koruyamayacağı konusunda çok fazla belirsizlik var.

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity, pandemiyle birlikte evlerinde daha çok zaman geçiren insanların dikkatini çeken oyna-kazan mantığına sahip bir oyundur. Oyuncular, belirli görevleri yerine getirerek SLP veya oyun karakteri satarak AXS kazanabiliyor ve kazandıkları kriptoları gerçek hayatta paraya çevirebiliyorlar.

1 Ocak’tan bugüne %21,500 getiri sağlayan Axie Infinity, blok zinciri oyunları arasında en popüler olanı. Oyun sektöründe trendlerin hızla değiştiğini ve büyük yapım şirketlerinin blok zincirine artan ilgisiyle, Axie’nin 2022 yılında popülaritesini ne kadar koruyabileceği merak konusu.

Bu fiyat artışları, kuralları her gün değişen kripto para dünyasının standartlarına göre bile olağan üstü getiriler. Ancak, yatırımcı olarak uzun vadeli bir görüşe sahip olmak da önemlidir.

Bitcoin, 2009 yılında kurulduğundan bu yana 700 bin kat değer kazandı ve akıllı sözleşme özelliğine sahip ilk kripto para Ethereum, 2015 yılından bugüne değerini 1,500’e katladı.

Büyük yüzdeli artışların peşinden gitmenin yüksek riskli bir yatırım stratejisi olduğunu hatırlamak gerekir. Büyük ve yerleşik değerlere yatırım yaparken elde ettiğinizden daha büyük kazançlar görebilirsiniz, ancak değerin her zaman çökme olasılığı daha yüksek olacaktır.

Bu içerik bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kayıp risklerini göze alıp kendi sorumluluklarında hareket etmelidir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Paylaş.
Exit mobile version