Kripto para ve blok zinciri teknolojisi tarihinin en trend yıllarından biri olarak hafızalarımızda uzun süre yaşayacak bir yılı kapatıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu iki kavramın geleceğini daha da şekillendirecek.

Kripto para ve blok zinciri teknolojisi için büyük bit yılı şekillendiren yaklaşık beş büyük trende göz atalım.

Merkezi olmayan Finans (DeFi – Decentralized Finance)

Geleneksel finansın «tak ve çalıştır» sistemi gibi çalışan bir versiyonunu düşünün. Kripto cüzdanınızı bir siteye bağlıyorsunuz ve birazcık kâr elde etmek için risk dolu bir dünyaya giriyorsunuz.

NFT

NFT’ler varlıklarını birkaç yıldır sürdürse de, 2021 yılı bu «değiştirilemez jetonlar»’ın geniş kitlelerce kabul gördüğü bir yıl oldu. Devasa firmalardan, profesyonel atlet ve sanatçılar da trende katılanlar arasında. NFT’lere ilgi artarken, karşı argümanlar da çığ gibi büyüyor.

Şaka coinler

Hüzün ve kaygı dolu bir dünyada; şakalar daha fazla değer kazanıyor. Kripto dünyasında ortaya çıkan şaka coinler de bunu yansıtıyor olabilir. DogeCoin, Shiba Inu, Santa Floki bunlardan bazı örnekler. Kulağa koik gelebilir, ancak bu yıl en büyük yatırım getirisini bu şaka coinler sağladı.

Metaverse

Dünya her geçen gün daha kötüye giderken, Elon Musk’ın Mars’a yerleşme planlarına karşı, dünyayı terk etmeyecekler için sanal bir dünya kuruluyor. Merkeziyetsiz bölgede bir arazi satın alarak başlayabilirsiniz.

Metaverse projeleri yılın son çeyreğini oldukça meşgul etti ve dünya dışı varoluşa yolculuk önümüzdeki yıl da devam edecek.

Paylaş.
Exit mobile version