Önde gelen bağımsız araştırma firmalarından FSInsight tarafından yayınlanan bir görüşe göre, Bitcoin ve Ethereum, düşünülenden biraz daha yükseğe ulaşabilir.

Rapordan öne çıkanlar:

Bitcoin’in hisse senetleriyle olan korelasyonu 2021’in dördüncü çeyreğinin sonuna doğru arttı ve ardından Fed’in 2022’de para politikasını sıkılaştırmayı ve faiz oranlarını artırmayı planladığını açıklamasının ardından fiyatı düşürdü.

Kripto, eski piyasa sermayesinin devreye girmesi nedeniyle teknoloji hisseleriyle giderek daha fazla ilişkilendiriliyor.

Merkeziyetsiz finansın (DeFi) ve NFT’lerin artan popülaritesi, Ethereum ağının büyümesini önemli ölçüde artırdı ve böylece ETH’yi dikkat çekici şekilde düşük değerli hale getirdi.

Fed gelecek ay faizleri %4 artırırsa, tüm dijital varlıklar %50 daha düşebilir. Ancak şu anda, Bitcoin ve Ethereum’un yukarı hareketi aşağı hareketinden daha olası.

2022’nin ikinci yarısında, kriptoların yeni bir yatırımcı dalgası çekmeyi başarması koşuluyla, Bitcoin’in 200 bin dolara, Ethereum’un 12 bin dolara ulaşması makul görünüyor.

9 Şubat günü, kârlı bir hafta sonrası Bitcoin son 7 günde %18,53 değer artışıyla 43.794 dolarda ve Ethereum aynı dönemde %15,7 pozitif hareketiyle 3100 dolardan işlem görüyor.

Bu içerik bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kayıp risklerini göze alıp kendi sorumluluklarında hareket etmelidir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Paylaş.
Exit mobile version