Makroekonomik zorluklar, piyasa koşulları ve skandalların yoğun olduğu 2022 yılı genel olarak kripto paralar için zor bir yıl oldu. Bununla birlikte, birçok blok zinciri yeni faydalar sağlamak adına gelişime devam etti.

Kripto paralar için zincir üstü, sosyal ve geliştirme bilgileri sağlayan Santiment, zorlu 2022 yılında geliştirme aktivitesine göre ilk 10 blok zinciri listesini yayınladı.

Santiment’in geliştirme aktivitesi grafiğine göre, Cardano (ADA) ilk sırada yer alırken, onu Polkadot (DOT) ve Cosmos (ATOM) izledi. Bu üçlünün ardından sırasıyla Ethereum (ETH), Internet Computer (ICP) ve Elrond (EGLD) geldi.

Kaynak: Santiment

Listede ilk 10’a girenler şu şekilde:

  1. ADA
  2. DOT
  3. ATOM
  4. ETH
  5. ICP
  6. EGLD
  7. FLOW
  8. OP
  9. APT
  10. MATIC

Santiment raporu, Aptos’un ana ağ lansmanından önce çok çalıştığını ve ardından aktivitenin yavaşladığını belirtti. Bir diğer gözlem ise Solana blok zincirinde yıl boyunca görülen istikrarlı düşüş oldu.

Geliştirme aktivitesine göre ilk 10’a giren blok zincirler token satışından bu yana mevcut yatırım getirisine göre şu şekilde sıralandı:

  1. ICP – 1.01
  2. FLOW – 6.84
  3. DOT – 14.9
  4. EGLD – 51.0
  5. ATOM – 93.5
  6. ADA – 102
  7. MATIC – 301
  8. ETH – 385

Geliştirme aktivitesinin kısa vadeli fiyatlamaya çok küçük etkileri olsa da, blok zincirinin uzun vadeli beklentilerine ilişkin kayda değer ifadeler verebilir.

Bu içerik bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kayıp risklerini göze alıp kendi sorumluluklarında hareket etmelidir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Paylaş.
Exit mobile version