Güvenilir bir cüzdan seçmek, kripto paralara yatırım yapmanın en önemli aşamalarından biridir. Her birinin kendi artıları ve eksileri vardır. Bazıları güvenlik sağlarken, diğerleri kullanıcı dostu bir arayüz ve birden fazla varlıkla çalışma yeteneği ile yatırımcıları cezbeder. Dijital varlıkları dolandırıcılıktan korumak için en iyi kripto para cüzdanını seçmek çok önemlidir.

Kripto para cüzdanı nedir?

Tüm tokenlar blok zincirinde dolaşır. Varlıkları başka bir kullanıcıya aktarmak için tüm cüzdanların bakiye bilgilerinin güncellendiği yeni bir blok eklenmelidir. Dağıtık kayıtlarda yönetim veya ana sunucu olmadığı için gönderen isteği özel bir anahtarla imzalar. Şifre, diğer kayıtlarla karşılaştırılarak kontrol edilir ve para transferinin meşruiyetinin kanıtı olarak hizmet eder.

Bir kripto cüzdanı, kullanıcının blok zincirine erişimini sağlayan özel anahtarını içeren bir uygulama, tarayıcı uzantısı veya cihaz olabilir.

İnternete sürekli erişimi olmayan cüzdanlara soğuk cüzdan deniyor. Sıcak cüzdanlar ise internete bağlı olarak; mobil uygulama, bilgisayar uygulaması, borsa hesabına bağlı bir çevrim içi hizmet veya uluslararası ödeme sistemine bağlı bir kripto para hesabı olabilir.

En iyi kripto para cüzdanları

Exodus Wallet

Exodus; Windoes, Linux, macOS ve akıllı telefonlarlar uyumlu en iyi kripto cüzdanlarından biridir. Ayrıca Exodus, Ethereum ve Solana Web3 tarayıcı uzantısına sahiptir. Exodus ile Bitcoin ve 200’den fazla kripto para gönderebilir, alabilir ve takas edebilirsiniz.

Şirket, donanım kripto para cüzdanı üreticisi Trezor ile ortaklık kurdu. Soğuk cüzdan sahiplerinin Exodus aracılığıyla token işlemlerine doğrudan erişmesini sağlar. Herkes Trezor’dan soğuk cüzdan alıp Exodus’larına bağlayabilir, böylece hesaplarına saldırıları imkansız hale getirebilir.

Trezor Wallet

Trezor, soğuk depolamayı destekleyen dünyanın ilk donanım kripto para cüzdanıdır. 2014 yılında oluşturuldu, çevrimdışı depolamanın güvenliğini sıcak cüzdanların rahatlığıyla birleştirdi. Trezor, küçük bir araba anahtarına benzer ve USB üzerinden bilgisayara bağlanır.

Resmi Exodus ortaklığı sayesinde, iki cüzdanı birleştirerek maksimum güvenlik elde edilebilir.

Trust Wallet

Android ve iOS uyumlu bir uygulama olan Trust Wallet, BTC, ETH, BNB gibi birden fazla kripto para alıp gönderme işlemlerini destekler. Uygulama içinde kurulu merkezi olmayan borsa sistemi sayesinde staking ve ticaret hizmeti sunar. Trust ayrıca NFT’leri de destekliyor.

Jaxx Wallet

Jaxx, bir dizi dijital para birimiyle uyumlu bir cüzdandır. Ethereum kurucu ortağı Anthony Di Iorio tarafından 2014 yılında oluşturuldu. Jaxx Liberty adındaki masaüstü ve mobil uygulamalarının yanı sıra Google Chrome tarayıcı uzantı seçeneği de mevcut.

Cüzdan, 90 farklı kripto para birimini depolamak, satın almak ve satmak için kullanılabilir. Buna ek olarak, platformlar arası eşleştirme hizmetine sahiptir.

Coinomi Wallet

2014 yılında kurulan Coinomi Wallet, mobil ve PC uyumludur. Birçok popüler DeFi hizmetine uygulama içinden erişim sağlar. SegWit adreslerini destekleyen birçok çoklu para birimi cüzdanlarından biridir.

Kurucularına göre, Coinomi cüzdanlarının hiçbiri henüz bir bilgisayar korsanı saldırısına yenik düşmedi.

Bu cüzdan, 125’ten fazla blok zinciri ve binlerce dijital varlığı destekler ve gerçek sahiplik sağlar. Coinomi ile her biri kendi şifreleme ayarlarına sahip sonsuz sayıda cüzdanı yönetebilirsiniz. Uygulama ayrıca kripto para stake programlarını da destekliyor.

ZenGo Wallet

Bu cüzdan sade kullanımı sayesinde yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Endüstri lideri biyometrik şifreleme, 3FA kimlik doğrulama ve MPC şifreleme sayesinde sahiplerine anahtarsız koruma hizmeti sunar.

KeepKey Wallet

KeepKey, 2,12 inç ekrana sahip bir donanım cüzdanıdır. Yerleşik kripto para borsası ve tarayıcı eklentisine sahiptir. BTC, ETH, DOGE, LTC, BTG ve ERC-20 tokenları için tasarlanmıştır.

Guarda Wallet

Tam sahiplik sunan cüzdana bir masaüstü programı, mobil uygulama, tarayıcı uzantısı veya çevrim içi araç ile erişilebilir. Guarda, 50’den fazla büyük blok zincirini ve önde gelen tüm protokollerin 400 bin’den fazla tokeni destekler.

Armory Wallet

Bu kripto cüzdan, kişisel verilerin daha yüksek düzeyde korumasıyla ile deneyimli kullanıcılara yöneliktir. Armory, soğuk depolama için Bitcoin adresleri oluşturmanıza olanak tanır. İnternete bağlanmaz ve sadece gelen işlemler için kullanılır.

Kurulum dosyası biraz disk alanı gerektirir ve programın çevrimiçi çalışması için Bitcoin Core aracılığıyla önceden yapılandırılmış tam bir node gerektirir.

MetaMask Wallet

Hem kripto para hem de NFT destekleyen çok popüler bir kripto cüzdanıdır. Dijital varlıkları depolamak ve bunları merkeziyetsiz platformlarda takas etmek için tasarlanmıştır. Google Chrome, Firefox, Edge ve Brave tarayıcıları için bir eklenti olarak kurulabilir. Şu anda dünya çapında 30 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

MetaMask, ERC-20 tokenlar, Binance Smart Chain ve birkaç blok zincirine erişime olanak tanır. NFT toplulukları arasında oldukça popüler bir cüzdandır.

Düzinelerce kripto cüzdanı seçeneği arasından seçim yaparken yalnızca amacınıza hizmet edeni tercih etmelisiniz. Farklı amaçlar için farklı cüzdanlar kullanmaktan çekinmeyin. En önemlisi, anahtar ve şifrelerinizi güvenli bir yerde saklayın.

Bu içerik bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kayıp risklerini göze alıp kendi sorumluluklarında hareket etmelidir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Paylaş.
Exit mobile version