Kripto dünyası geliştikçe, NFT’ler ile ilgili daha şaşırtıcı haberler duyuyoruz. NFT alanı hala erken aşamalarında olmasına rağmen bu dijital sanatın popülaritesi son birkaç yılda oldukça arttı. Gelişen NFT arenasında, birinci sınıf bir NFT cüzdanı da bir o kadar önemli bir konu haline geldi.

Her türlü varlık gibi NFT’lerinizi de uygun bir yerde depolamak, yatırım sürecinin çok önemli bir parçasıdır. Dijital dünya gelişmeye devam ederken, dolandırıcılar da daha tehditkar hale gelebiliyor. Bununla birlikte, kripto cüzdanlardan farklı olarak, NFT odaklı cüzdanların öne çıkan bazı özellikleri var:

Güvenlik: Dijital bir cüzdan güvenli olmalıdır. Çok aşamalı doğrulama, cüzdanlarda aranacak en önemli özelliktir.

Çoklu cihaz desteği: Dijital cüzdanın tarayıcı eklentisi, mobil uygulama ve masaüstü uygulaması gibi farklı cihazları desteklemesi gerekir.

Uyumluluk: Dikkat edilmesi gereken ilk konu, alışveriş yapmayı düşündüğünüz NFT pazar yerinde hangi NFT cüzdanlarıyla uyumlu olduğudur. Aksi takdirde, o pazar yerinde cüzdanınızı kullanamazsınız.

Bu kriterlere uyan en iyi NFT cüzdanlarına göz atalım.

Enjin Wallet

Enjin Wallet, NFT ve diğer dijital koleksiyonları depolamayı kolaylaştırmayı hedefleyen bir cüzdandır. Enjin ayrıca, dijital varlıkların ENJ kullanılarak alınıp satılabileceği kendi pazarına da sahiptir. Bu cüzdanın dezavantajlarından biri, yalnızca Ethereum tabanlı NFT’leri desteklemesidir.

Coinbase Wallet

Dünyaca ünlü kripto para borsası, aynı zamanda kendi kripto cüzdan hizmetini de sunuyor. Cüzdan, platformun tüm kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Coinbase cüzdanı da yalnızca Ethereum tabanlı NFT’leri depolayabiliyor.

Trust Wallet

2018 yılında Binance tarafından alınan Trust Wallet’ın 5 milyondan fazla kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Cüzdan iOS ve Android cihazlarda çalışabiliyor. Cüzdanın ana özelliği; 53 blok zincirini ve 10 milyondan fazla token desteklemesidir. NFT depolamak için sağlam bir seçenek, ancak yalnızca akıllı telefon uygulamaları sunuyor.

Metamask Wallet

NFT’ler için en popüler cüzdanlardan biridir. Ethereum ağındaki ERC-20 para birimlerinin yanı sıra ERC-721 tokenları depolayabiliyor. Ethereum blok zincirinin yanı sıra Polygon, Arbitrum ve Optimism gibi diğer Ethereum uyumlu ağlarla etkileşim kurmak için hem tarayıcı uzantısı hem de mobil uygulama olarak kullanılabilir.

ZenGo Wallet

NFT meraklıları arasında popüler olan bir diğer cüzdan ise ZenGo. OpenSea ve The Sandbox uyumlu cüzdan; BTC, ETH, DOGE, XTZ, SHIB, MATIC, SAND ve MANA gibi toplamda 70 kripto para destekliyor.

2021 üçüncü çeyreğinde, yaklaşık 185 bin ayrı NFT cüzdanı olduğu tahmin ediliyor. Dijital sanat dünyası gelişmeye devam ettikçe, bu sayı daha da artacak ve talebe ayak uydurmaya çalşacaktır.

Paylaş.
Exit mobile version