Kripto para piyasalarındaki çoğu insanın unutmayı tercih edeceği 2022 yılının son haftasına girdik. Fiyatların sürekli düşmesi, birçok iflas, saldırı ve fon kaybının görüldüğü yıl, aslında her zaman deneyimlenen ayı piyasalarından farkı değildi.

Bununla birlikte, 2023 yılına girmek üzereyiz ve kripto paralara yatırım yapanlar için hayati önem taşıyan hikayeler var. Önümüzdeki yıl dikkat etmeniz gereken olaylar, gelecek yılın kripto paralar için harika bir yıl olup olmadığını belirleyen faktörler olabilirler.

Ripple ve SEC davası

Ripple’ın XRP’si ile ilgilenmeseniz bile, Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) arasındaki dava, kripto para sektörü genelinde büyük sonuçları olacak bir davadır. SEC kazanırsa, mahkemelerde emsal teşkil edecek ve muhtemelen birkaç kripto para birimini daha hedeflemeye başlayacaklar.

Ancak, Ripple ve XRP bu davayı kazanabilirse, kripto endüstrisi için çok yüksek bir emsal oluşturacaktır.

Ethereum Shanghai güncellemesi

Şu anda ETH stake etmeye başladığınızda, ETH protokolüne gelecekteki bir güncelleme uygulanana kadar geri çekemezsiniz. Bu nedenle Ethereum Vakfı, bir sonraki büyük güncellemesi olan Shanghai için stake edilmiş ETH çekme işlemlerini gerçekleştirmeyi öncelik haline getirdi. Şu anda milyarlarca dolar değerinde kilitli ETH var.

Birçok insan, para çekme işlemlerinin açılmasının, birçok kişinin sonunda ETH’lerini satabilmesinden kaynaklanan satış baskısına neden olabileceğine inanabilir. Ancak gerçek şu ki, para çekme işlemleri kademeli olacak ve bu da bunun olmasını engelleyecek.

Internet Computer’in yılı mı olacak?

Son birkaç ayda Internet Computer (ICP), blok zincirindeki aktif geliştirici sayısıyla dikkat çekti. Muhtemelen 2023’te bunun sonuçlarını görmeye başlayacağız.

ICP’nin zayıf yönleri olsa da, teknoloji olarak rakip blok zincirlerinden ileride görünüyor. Solana’nın 2021’de başardığına benzer bir hikayeyi 2023 yılında görebiliriz.

Solana imajını onarmak zorunda

2021’in en çok konuşulanlarından biri olan Solana, yüksek performansı ve düşük masraflarıyla, Ethereum’ tahttan indirip indirmeyeceği merak ediliyordu. Ancak, en güçlü destekçisi FTX ve Alameda’nın çöküşü Solana ekosisteminin imajını zedeledi.

Bir zamanlar Solana’ya diğer Layer-1 blok zincirlerine göre avantaj sağlayan şey, onun en büyük zayıflığı haline geldi. Solana; fiziksel mağazaları, Saga akıllı telefonu ve büyük teknoloji devleriyle gerçekleştirdiği ortaklıklarla buradan toparlayıp toparlanamayacağını gelecek yıl takip edeceğiz.

NFT piyasaları değerini arayacak

Gelecek için değerli ve kullanım durumu olduğu düşünülse de NFT’lerin mevcut formu oldukça tehlikeli ve pahalı duruyor.

BAYC ve Nike gibi büyük markalar her zaman popüleritesini koruması beklense de, piyasanın ger kalanının değer oluşturup oluşturamayacağı gelecek yılın cevap arayan konularından biri olacak.

Bu içerik bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kayıp risklerini göze alıp kendi sorumluluklarında hareket etmelidir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Paylaş.
Exit mobile version