Kalyon Enerji, Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’nde (GES), Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) etkisini ölçmek ve değerlendirme hazırlaması için J.P. Morgan Kalkınma Finansmanı Enstitüsü (Development Finance Institution) ile iş birliği anlaşması imzaladı.

İş birliği anlaşması kapsamında Kalyon Enerji, Kalyon Karapınar GES kapsamında yürüteceği çalışmaları ve katkıları raporlamayı taahhüt etti. Kalyon Karapınar GES, Birleşmiş Milletler SKA’da bir dizi kalkınma amacı belirlerken, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan özellikle dört standarda, yani Erişilebilir ve Temiz Enerji (SKA 7), İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme (SKA 8), İklim Eylemi (SKA 13) ve Karasal Yaşam’a (SKA 15) doğrudan destek veriyor.

Kalkınma Finansmanı Enstitüsü, J.P. Morgan’ın gelişmekte olan piyasalarda kalkınma projelerine, özel sektör yatırımını artırıcı bölümü olarak 2020 yılında kuruldu.

Konya Karapınar’da 3,5 milyon güneş paneli kullanan ve 20 milyon metrekarenin üzerine inşa edilen proje, Kalyon PV’nin yüzde 85’in üzerinde yerlilik oranıyla imal ettiği ‘Made in Türkiye’ güneş panellerini kullanıyor. Kalyon Karapınar GES yılda 3 milyar kilovatsaat elektrik üretiyor. Santral ayrıca 3 binden fazla istihdam yaratarak, yerel iş fırsatlarını teşvik etmesinin yanında yerel ekonomiyi de destekliyor.

Kalyon Enerji’nin, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Etki Değerlendirmesi’nde belirlenen etki göstergelerinin ilerleyişini raporlamaya devam edeceğini dile getiren Kalyon Enerji Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Defne Arısoy, J.P. Morgan Kalkınma Finansmanı Enstitüsü’nün, projelerinin yaşam döngüsü üzerindeki etkisini ölçmek ve izlemek için kendilerine yapılandırılmış bir çerçeve sağladığını dile getirdi.

Paylaş.
Exit mobile version