Türkiye’de birçok oyun şirketi 2020 yılından itibaren uluslararası yatırımlarla birlikte unicorn unvanını kazanarak 1 milyar dolarlık piyasa değerini geçti. Yakın zamanda ise değeri 10 milyar doları aşan decacorn’ların çıkması bekleniyor. Bu ekonomik başarıyı getiren en önemli unsur ise dünya genelinde çok sevilen ve indirilen mobil oyunlar oldu. Oyun tasarımcılarının başrolünde olduğu bu gelişim, tersine göçü de başlattı.

Hayata geçirdiği mobil oyunlarla milyarlarca dolarlık ekosistem oluşturabilme gücüne sahip oyun tasarımcıları, ABD’den, Japonya’dan ve Çin’den çıkıp yılda 60 bin doları bulan gelir ve oyunların dünya listelerinin zirvesinde bulunuyor.

Kısa zaman öncesine kadar Amerika, Japonya, Çin gibi ülkelerdeki oyun şirketlerinde çalışmak bir oyun tasarımcısının hayaliydi. Şimdi işler tersine döndü. Yetkin bir oyun tasarımcısının çalışmak için ilk tercihi Türkiye’deki oyun şirketleri oluyor. Verilen önemli yan haklar ve uzaktan çalışma imkanının olması Türk şirketlerini bu alanda cazip kılıyor.

2017’den bugüne 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan ve 2021 yılında 30 milyon tutarında yatırım alan mobil oyun şirketi Libra Softworks’un Kurucusu Enes Dişli, “Türkiye, küresel oyun sektöründe hem üretici, hem de yatırım alan şirketlere yaptığı ev sahipliğiyle çok güçlü bir figür haline geldi. Oyun sektörü ve oyun tasarımcılığı doğası gereği eğlenceli, değerli ve itibarlı bir alanı temsil ediyor. Bu nedenle de oyunları her şeyi ile yaratan oyun tasarımcılığı mesleği de sektörümüzün en önemli noktasını oluşturuyor” dedi.

Libra Softworks Kurucusu Enes Dişli
Paylaş.
Exit mobile version