Chainalysis’in 2022 Global Crypto Adoption Index’ini gelişmekte olan ekonomiler domine ederken, Türkiye’deki yatırımcıların Temmuz 2021’den Haziran 2022’ye kadar 192 milyar ABD dolarlık kripto alımıyla MENA bölgesinin en önde gelen kripto para piyasası olmaya devam ediyor.

MENA bölgesinin toplamında ise Temmuz 2021’den Haziran 2022’ye kadar geçen sürede geçen yıla göre %48 artışla 566 milyar ABD doları tutarında kripto para ödemesi yapıldı. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı içeren bölge dünyanın en hızlı büyüyen kripto pazarı konumunda.

İşlem hacimlerindeki yüzde 40 büyüme ile Latin Amerika ikinci sırada yer alırken, Kuzey Amerika’daki büyüme oranı yüzde 36 ile üçünü sırada bulunuyor.

MENA bölgesinde Mısır, geçen yıla kıyasla işlem hacmi üç katına çıkarak bölgenin en hızlı büyüyen kripto pazarı oldu. Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır arasında kripto tabanlı bir havale koridoru inşa edilmesi büyümenin en önemli etkeni olarak görülüyor. Havale ödemeleri Mısır’ın GSYİH’sının yaklaşık %8’ini oluşturuyor.

Kripto adaptasyonunun hızla büyüdüğü bölgenin merkezindeki Türkiye’de kripto varlıklarla ödemeler, 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe giren kripto para yönetmeliğince yasaklandı.

Araştırma linki: https://blog.chainalysis.com/reports/middle-east-north-africa-cryptocurrency-geography-report-2022-preview/

Bu içerik bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kayıp risklerini göze alıp kendi sorumluluklarında hareket etmelidir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Paylaş.
Exit mobile version