World Wide Web (www)’in mucidi Tim Berners-Lee, 2021’in başlarında açık artırma yaptıracağını duyurmuştu. Açık artırmada, internet ağının icadıyla ilgili birkaç dijital öge içeriyordu. Bunlardan biri de Tim Berners-Lee’nin world wide web’in 9.555 satırlık orjnal kaynak kodu. NFT olarak açık artırmaya çıkarılan eser 1000 dolardan başladığı artırmada, 5.434.500 amerikan dolarına satıldı.

Berners-Lee, 1989 ve 1991 yılları arasında internet’te gezinmek için bir sistem olan World Wide Web kodlarını geliştirdi. İngiliz bilim adamı, kodu geliştirdiğinde patentlemedi ve kamu malu haline getirmişti. Bu kod, bugün bildiğimiz şekliyle internet’in temelini oluşturuyor.

Akıllı telefonların ardındaki teknoloji rekabeti…

Non Fungible Token (NFT), türkçe karşılığı olarak “benzersiz jeton” anlamına geliyor. Dijital bir eserin(müzik, resim veya video) orjinalliğini kanıtlayan bir yöntemdir. Bu benzersiz dijital eserler popülaritesini geçtiğimiz aylarla birlikte artırmaya devam ediyor. Mart ayında, «Beeple» lakaplı, Mike Winkelmann bir NFT eserini, açık artırmayla 69,3 milyon dolara satmıştı. Twitter CEO’su Jack Dorsey de ilk tweetini NFT haline getirdi ve 2,9 milyon dolara alıcı buldu.

Paylaş.
Exit mobile version